Opgaan in de natuur


Dat is wat we onze bezoekers beloven én hoe we onze cabins construeren. De cabins zijn gemaakt om onderdeel te kunnen zijn van hun omgeving, als natuurlijk element en zonder een spoor achter te laten. Het huisje wordt gemaakt door ruim twintig lagen karton rondom een mal te wikkelen. Hierdoor ontstaat een stevig en tegelijk licht frame. Dit wordt nog een keer omwikkeld, nu met een waterdicht membraan, met daaroverheen een houten betimmering. Ook de binnenzijde is geheel van hout, waardoor je als bezoeker ook binnen in de cabin nog steeds verbonden bent met buiten. Vanaf buiten loop je de cabin zo voorbij, omdat het hout en de glazen voorpui van de cabin de omgeving weerspiegelen.

‘Het minimalistische ontwerp gaat volledig op in de omgeving’, aldus het juryrapport van de RedDot Award in 2019.

‘Het minimalistische ontwerp gaat volledig op in de omgeving’, aldus het juryrapport van de RedDot Award in 2019.

Alles is tijdelijk, ook de cabin

Zoals alles in de natuur is ook de cabin tijdelijk. Daarom zit de cabin niet ‘vast’ aan de grond, maar staat ie -letterlijk- op zichzelf. De lichte constructie maakt het mogelijk de cabin zonder fundering te plaatsen. Alle systemen in de cabin zijn ‘off-the-grid’; zonder aansluiting naar binnen of buiten toe. Stroom, water en warmte wordt allemaal door de cabin zelf geregeld, afval neemt de bezoeker zelf mee terug. Na enkele jaren vertrekt de cabin van zijn plek en wordt een idyllisch stukje bos weer het exclusieve domein van de oorspronkelijke bosbewoners.

website schets techniek-01.jpg
website schets techniek-02.jpg

In contact met de elementen

De cabin is van binnen bewust tot de essentie teruggebracht, waardoor je als bezoeker op een intuïtieve manier in contact gebracht wordt met de elementen: water, aarde, vuur en licht. De houtkachel is het hart van de cabin en wordt gebruikt om het huisje te verwarmen. Tegelijkertijd wordt door het vuur het douchewater verwarmd en je avondmaaltijd gekookt. Met een paar slagen van de handbediende pomp haal je grondwater op. Na filtering komt dit uit de kraan. Het water wordt verder gebruikt voor de douche en wc. Het afvalwater wordt eerst gereinigd, voordat het weer terugstroomt in de bodem. Stroom voor verlichting en het ventilatiesysteem wordt opgewerkt door de zonnepanelen op het dak.

website schets techniek-03.jpg
website schets techniek-04.jpg